decrease font size Επαναφορά γραμματοσειράς increase font size
Αρχική Σελίδα elen

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΕΤΟΣ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΛΩΝ ΕΒΕΘ ΣΤΗΝ 85Η ΔΕΘ – ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΒΕΘ – ΤΗΡΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΛΟΓΩ COVID 19 - Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

04/08/20 11:54

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι,  συνεχίζεται η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής  των επιχειρήσεων μελών του ΕΒΕΘστην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί στις 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης μας, με μεγαλύτερο ποσοστό επιδότησης της συμμετοχής για φέτος, λόγω της πανδημίας του Covid-29 και με αυστηρή τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, σε συνέχεια των προηγούμενων ιδιαίτερα επιτυχημένων συμμετοχών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης,

Η φετινή διοργάνωση επιθυμεί να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, που τόσο σφοδρά έχει πληγεί από την πανδημία του Covid-19, το οποίο θα μοιραστεί με όλες τις χώρες που θα συμμετάσχουν και κυρίως με την τιμώμενη χώρα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης, τη Γερμανία.

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης συνεργάζονται, για τους κανόνες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας που απαρέγκλιτα θα τηρηθούν, με τα αρμόδια Υπουργεία, τον ΕΟΔΥ και τον Εκθεσιακό Οργανισμό της Κολωνίας, για  την απόλυτα ασφαλή διεξαγωγή της 85ης ΔΕΘ.

Η προσεχής ΔΕΘ θα έχει ως τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, αλλά οι μεγάλοι πρωταγωνιστές θα είναι οι νέες τεχνολογίες, οι καινοτόμες ιδέες και φιλόδοξα επιχειρηματικά εγχειρήματα.  Για πρώτη φορά, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, μία ευρωπαϊκή χώρα, η Γερμανία, θα έχει την τιμή να παρουσιάσει ολοκληρωμένα τη δυναμική της οικονομίας της, τα επιτεύγματα στις επιστήμες και στην καινοτομία, την ικανότητά της για εξασφάλιση και προσέλκυση εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, καθώς και τις λύσεις της για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.  Το γεγονός αυτό συμπίπτει με την ανάληψη, εκ μέρους της, της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, για το τρέχον εξάμηνο.

Στο πλαίσιο αυτό, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, που εμπράκτως στηρίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα των μελών του και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αποφάσισε την ενοικίαση εκθεσιακού χώρου στο Περίπτερο 16, συνολικού εμβαδού 1300 τμ., προκειμένου να στεγάσει επιχειρήσεις – μέλη του, επιδοτώντας τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση. Όπως προαναφέρεται η ΔΕΘ-ΗELEXPO ΑΕ, σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, έχει συντάξει σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο, που προβλέπει ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας της Έκθεσης, για την ασφαλή παραμονή και κυκλοφορία εκθετών και επισκεπτών.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ - ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕΘ - ΠΩΛΗΣΕΙΣ

 

Α. ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Οι επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΘ θα εγκατασταθούν σε σταντ εμβαδού κατ’ ελάχιστον 18 τμ., καθώς το ανωτέρω πρωτόκολλο προβλέπει ότι σε κάθε  9 τ.μ. εκθεσιακού χώρου δεν μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα περισσότερα από 2 άτομα (π.χ. ένας εκθέτης και ένας επισκέπτης). Τα σταντ θα διαθέτουν το βασικό εξοπλισμό: ύψος δομής 2,50μ, δάπεδο από μοκέτα, διαχωριστικά πάνελ, επωνυμία του κάθε εκθέτη στη μετώπη του σταντ, 3 καθίσματα, 1 γραφείο, 1 τραπέζι, δοχείο απορριμμάτων και μία πρίζα 500w.  Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται οι δαπάνες του γενικού φωτισμού, της ψύξης, της φύλαξης, της γενικής και ειδικής καθαριότητας, η τοποθέτηση επιγραφών της παρουσίας του ΕΒΕΘ στην πρόσοψη και στις εισόδους του Περιπτέρου, η ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο και η παροχή ηλεκτροδότησης σε κάθε εκθέτη.

 

Λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία στην οικονομία μας, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου μας, αποφάσισε -για τη φετεινή συμμετοχή στη ΔΕΘ- να αυξήσει το ποσοστό επιδότησης προς τα μέλη του. Στο πλαίσιο αυτό, το τελικό ποσό που θα καταβάλει κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση-μέλος του ΕΒΕΘ για ένα σταντ με βασικό εξοπλισμό, εμβαδού 18 τ.μ., έχοντας εξασφαλίσει την επιδότηση, ανέρχεται στην προνομιακή τιμή των 600 €, συμπ. ΦΠΑ., που αντιστοιχούσε μέχρι και πέρυσι σε σταντ, εμβαδού 12τ.μ. Παράλληλα, δίδεται η δυνατότητα επιδότησης σταντ εμβαδού περισσότερων τ.μ, πάντα όμως πολλαπλάσιων των 9 τ.μ. (πχ 27, 36 τμ), στην τιμή των 300€/9 τ.μ. συμπ. ΦΠΑ, βάσει διαθεσιμότητας.

 

Β. ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ (ΙΧΝΟΣ ΕΠΙ ΕΔΑΦΟΥΣ)

Εάν σας ενδιαφέρει η ενοικίαση μόνο ίχνους επί εδάφους, δηλαδή χώρου χωρίς εξοπλισμό, εμβαδού κατ’ ελάχιστον  18 τμ., προκειμένου να προβείτε σε δική σας κατασκευή, το τελικό ποσό που θα πρέπει να καταβάλετε, πλέον της επιδότησης του ΕΒΕΘ, ανέρχεται στα 20 € συμπ. ΦΠΑ Χ 18 τ.μ.. Επίσης, δίδεται η δυνατότητα επιδότησης ίχνους επί εδάφους, εμβαδού περισσότερων τ.μ, πάντα όμως πολλαπλάσιων των 9 τ.μ. (πχ 27, 36 τμ), στην τιμή των 180€/9 τ.μ. συμπ. ΦΠΑ, βάσει διαθεσιμότητας. Σημειώνεται ότι κατά την ενοικίαση ίχνους επί εδάφους δεν συμπεριλαμβάνεται η παροχή ηλ. ρεύματος, κόστους 22€/Kw πλέον ΦΠΑ., ούτε η σύνδεση ηλ. ρεύματος, για την οποία είναι απαραίτητη η κατάθεση ηλεκτρολογικού σχεδίου.

Τα ανωτέρω κόστη συμμετοχής ισχύουν για τις επιχειρήσεις που θα ανταποκριθούν μέχρι και την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020.  Από την Πέμπτη 6 Aυγούστου 2020 θα υπάρξει επιβάρυνση 10% στο κόστος συμμετοχής (πχ 660 € αντί των 600 €).

Στις συμμετέχουσες στη Έκθεση επιχειρήσεις, δίνεται η δυνατότητα να διαθέσουν επί τόπου τα προϊόντα τους προς πώληση, με την προϋπόθεση ότι θα τηρήσουν όλες τις προβλεπόμενες, από το νόμο, διαδικασίες.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιδότησης, κατά την οποία θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας, είναι η επιχείρηση να είναι μέλος του Επιμελητηρίου, για ένα τουλάχιστον ημερολογιακό έτος και να εξοφλεί κάθε χρόνο, ανελλιπώς, τα τέλη τήρησης της μερίδας της στο ΓΕΜΗ καθώς και τις συνδρομές της στο Επιμελητήριο.

Στη διαδικασία μπορούν να μετάσχουν και επιχειρήσεις που ήδη επιδοτήθηκαν για άλλη έκθεση της ΔΕΘ-HELEXPO, εντός του 2020, καθώς και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2019, θα προτιμηθούν όμως όσες υποβάλουν αίτηση επιδότησης για πρώτη φορά.

Επιπλέον, όλοι οι εκθέτες θα πρέπει να λάβουν γνώση και να εφαρμόσουν σε ό,τι τους αφορά, το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που θα τηρηθεί, σύμφωνα με το εγχειρίδιο λειτουργίας της Έκθεσης, για την περίοδο της πανδημίας COVID-19, που συνέταξε η ΔΕΘ-HELEXPO και βρίσκεται στον κάτωθι σύνδεσμο https://www.thessalonikifair.gr/sites/default/files/2020/covid/85th-Covid-14072020.pdf

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Α. Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στη διαδικασία, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://services.helexpo.gr/form/ και συμπληρώνοντας τον ΑΦΜ τους, παραλαμβάνουν κωδικούς χρήστη και εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να συμπληρώσουν αρχικά ηλεκτρονικά τη Δήλωση Συμμετοχής τους.  Στην ενότητα «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΘΕΣΗΣ» επιλέγουν «ΕΒΕΘ – 85η ΔΕΘ 2020 – 85th TIF 2020» και ακολουθώντας τις οδηγίες, συμπληρώνουν  και υποβάλλουν τη δήλωση συμμετοχής.

 

Β.  Επιπλέον  θα πρέπει:

  1. να καταβάλουν το ποσό των 600€ (483,87+24%ΦΠΑ), για το σταντ των 18 τμ, ή το ποσό που αντιστοιχεί στον εκθεσιακό χώρο που έχουν επιλέξει, απευθείας στη ΔΕΘ-HELEXPO  σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:
  • ΕΘΝΙΚΗ 223/470300-60                           IBAN GR40 0110 2230 0000 2234 7030 060
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5202-002162-792                    IBAN GR16 0172 2020 0052 0200 2162 792
  • ALPHA 707/00/2320000394                    IBAN GR74 0140 7070 7070 0232 0000 394
  • EUROBANK 0026.0030.96.0200688210  IBAN GR57 0260 0300 0009 6020 0688 210
  1. και να αποστείλουν στο ΕΒΕΘ στα e-mail  beni@ebeth.gr και georgiou@ebeth.gr και στη ΔΕΘ – HELEXPO στο kb@helexpo.gr  αντίγραφο του καταθετηρίου, όπου θα αναγράφεται η συγκεκριμένη Έκθεση (85η ΔΕΘ) και η επωνυμία της επιχείρησης. Επίσης, για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου & Εκδόσεων, στο τηλ. 2310-370132.

 

Εάν δεν πληρούνται αυτές οι ανωτέρω προϋποθέσεις, η Δήλωση Συμμετοχής δεν θα εξετάζεται.

 

Στη συνέχεια, το ΕΒΕΘ, αφού ελέγξει ότι έχουν ολοκληρωθεί τα προαναφερόμενα στάδια, θα προωθήσει στις επιλέξιμες επιχειρήσεις τις δηλώσεις συμμετοχής τους για υπογραφή από τους εκπροσώπους τους και - μόλις αυτές επιστραφούν υπογεγραμμένες - θα τις υποβάλει για τελική έγκριση στη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου μας.

 

ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Λόγω του αναμενόμενου μεγάλου ενδιαφέροντος συμμετοχής, σας ενημερώνουμε ότι αποδεικτικό προτεραιότητας κατά την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής θα αποτελεί η ημερομηνία και ώρα παραλαβής από το ΕΒΕΘ του αντίγραφου του καταθετηρίου του ποσού συμμετοχής.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΟΣΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σημειώνεται, επίσης, ότι το ποσό συμμετοχής θα επιστραφεί αποκλειστικά και μόνο στις επιχειρήσεις που δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στην Έκθεση, λόγω συμπλήρωσης του εμβαδού του διαθέσιμου εκθεσιακού χώρου.

Είναι ευνόητο ότι - λόγω του προνομιακού καθεστώτος συμμετοχής των μελών μας στην Έκθεση - δεν ισχύoυν οι όροι του Κανονισμού Συμμετοχής στην 85η ΔΕΘ, που έχει συντάξει η ΔΕΘ HELEXPO και αναφέρονται στον τρόπο πληρωμής και στην ακύρωση συμμετοχής (άρθρο 2),

 

Αγαπητά μέλη,

με την πεποίθηση ότι θα αξιοποιήσετε και φέτος την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου μας για την επιχειρηματική προβολή σας, συμμετέχοντας στην 85η ΔΕΘ, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.


 

Πίσω